+387 51 491-231
Prote Nikole Kostića BB, 78000 Banja Luka, BIH (Prikaži na mapi)

Montaža/Demontaža i Balansiranje Guma

Uz kupljene gume u našoj maloprodaji, Kemoimpex vam omogućava besplatnu montažu/demontažu i balans guma. Naš moderan servis opremljen modernim Hofmann-ovim mašinama nudi Vašem limenom ljubimcu najviši kvalitet vulkanizerskih usluga. Naše stručno i ljubazno osoblje će se pobrinuti da na najbrži i najefikasniji način zadovolji potrebe svakog vozača.

 

Montaža/demontaža guma

Montaža guma se najčešće radi kada dođe do sezonske zamene guma, odnosno da se umesto letnjih postave zimske i obrnuto. Svaki savestan vozač zbog svoje a i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju obavlja ovaj proces dva puta godišnje. Naravno, dešava se i da postoji neki problem sa gumom, pa ju je potrebno dodatno skinuti, kao što je recimo krpljenje gume. Sama montaža obuhvata proces stavljanja gume na felugu i obrnuto, demontaža skidanje gume sa feluge.

 

Balans gume

Zamena guma nije tako jednostavna operacija jer nije dovoljno samo montirati gumu već je moramo i izbalansirati. Pod ovimm podrazumevamo uravnoteženje mase točkova uz pomoć tegova. Ako su gume neizbalanisrane, vozilo će se tresti i vibrirati stvarajući neprijatan osećaj u vožnji. Naravno, osim neprijatnih vibracija, disbalans gume ne samo što oštećuje samu gumu već stradaju i ležajevi, amortizeri, uporne spone, prigušujući blokovi i ostali delovi ogibljenja pa popravka nije nimalo jeftina, a ni jednostavna.

 

Kontaktirajte nas